România trimite 8 tone de materiale medicale în Liban, după explozia devastatoare în care au murit peste 150 de oameni

Foto: Twitter/ Tobias Schneider
Foto: Twitter/ Tobias Schneider

România vine în sprijinul autorităților din Liban. Aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi oferite pentru gestionarea efectelor exploziei produse la depozitul de azotat de amoniu din Beirut. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

România este printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă, potrivit IGSU.


„ROMÂNIA raspunde apelului de sprijin venit din partea autorităților libaneze. Aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi oferite autorităților libaneze pentru gestionarea efectelor exploziei produsă la un depozit de azotat de amoniu din Beirut, la data de 4 august.

Tara noastră s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă. Guvernul României, societatea civilă și reprezentanții diasporei libaneze au răspuns imediat apelului solicitat iar prin eforturi comune, o cantitate relevantă de echipamente medicale urmează a fi donate către statul libanez.

Forțele Aeriene Române s-au implicat în acest demers și au pus la dispoziție două aeronave ( C-130 Hercules și C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile tratamentelor destinate victimelor. De asemenea, două cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor insoți echipajul care va asigura transportul aerian și vor asigura predarea materialelor medicale către autoritățile responsabile din Liban. Din partea Ministerului Mediului, un membru al echipei de protecție civilă europeană, aflat deja în zona afectată de explozie, sprijină autoritățile în coordonarea forțelor de intervenție și a asistenței internaționale”, a anunțat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.