România sărbătorește Ziua Pământului 2022. O conferință va fi organizată la Palatul Parlamentului

Ziua Pământului 2022 va fi marcată în România printr-o conferință care va avea loc în Palatul Parlamentului în data de 19 aprilie 2022. Evenimentul este organizat pentru a celebra Ziua Pământului 2022 și pentru a atrage atenția asupra problemelor climatice actuale.

Conferința este organizată de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană și va purta numele „Earth Day. The Day After Tomorrow”. „Acesta este momentul să schimbăm totul – climatul de afaceri, climatul politic și modul în care luăm măsuri în privința climei.

Acum este timpul pentru curajul de neoprit de a ne păstra și proteja sănătatea, familiile, mijloacele de trai… împreună, trebuie să investim în planeta noastră. Pentru că un viitor verde este un viitor prosper”, transmit organizatorii evenimentului.

Ziua Pământului 2022. Soluții pentru a trece la un model sustenabil de dezvoltare

Pământul trece prin momente dificile. În paralel cu problemele omenirii cauzate de pandemie și acum și de conflictul militar declanșat de Rusia în Ucraina se desfășoară și criza climatică, pe care trebuie să o rezolvăm.

„Pornind de la situația României în contextul internațional tensionat marcat de crize care se manifestă simultan (climatică, energetică, de securitate alimentară), evenimentul își propune să contureze soluții pentru accelerarea tranziției la un model sustenabil de dezvoltare”, mai spun organizatorii conferinței.

La această întâlnire vor participa membri ai Guvernului, președinți ai comisiilor parlamentare de spcialitate, precum și jurnaliști și reprezentanți ai societății civile.

„La dezbatere vor participa, într-un format interactiv, membri ai guvernului și președinți ai comisiilor parlamentare cu competențe în materie, președinți de consilii județene, parlamentari, consilieri de stat, primari, antreprenori, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile”, mai spune comunicatul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here