sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRomânia educată: Tentative de fraudă la simularea de la Evaluarea Naţională!

România educată: Tentative de fraudă la simularea de la Evaluarea Naţională!

-

Un număr de 163.376 de elevi din cei peste 177.000 înscrişi în clasa a opta la începutul acestui an şcolar au fost prezenţi, marţi, la proba de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale. Patru candidaţi au fost eliminaţi în urma unor tentative de fraudă.

CITEŞTE ŞI: Galați: Nota la Matematică a unui candidat la Evaluare natională a crescut spectaculos după contestație

„La simularea probei scrise la Matematică, desfăşurată astăzi, 21 martie, au participat, potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 13:00), 163.376 de elevi din cei peste 177.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent. Ca urmare a unor tentative de fraudă, au fost eliminaţi 4 candidaţi”, a transmis, marţi, Ministerul Educaţiei.

Simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va încheia miercuri, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro (sectiunea Simulare).

Cum sunt elaborate subiectele

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele vor fi comunicate în 29 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale, a precizat ministerul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...