România, din ce în ce mai atractivă pentru companiile aeriene low-cost

operatorii aerieni wizz air bagaje mai mici doua curse noi

Companiile aeriene low-cost vor să se extindă în România, intuind potențialul acestei piețe. Afluxul mare de pasageri este motivul pentru care tot mai mulți operatori aleg țara noastră.

Compania Wizz Air şi-a inaugurat la Sibiu cea de-a şaptea bază aerienă de țara noastră. Noua bază ar putea aduce aeroportului aproape 2.5 milioane de euro, bani încasați de la cei 300.000 de pasageri câți estimează compania aeriană low cost că va avea.

Compania Ryanair urmează să deschidă o bază aeriană la Timişoara, după ce deja a pornit operaţiunile la Craiova. De asemenea, compania Blue Air urmează şi ea trendul și a deschis baze pe mai multe aeroporturi din ţară, potrivit digi24.ro.

Lipsa drumurilor de mare viteza, orele multe petrecute în tren, i-au determinat pe români să aleagă tot mai des călătoriile cu avionul. Un factor foarte important în alegerea avionului ca mijloc de transport principal a fost și ieftinirea biletelor de avion, ieftinire bazată pe concurența tot mai mare dintre companiile low cost.

Numărul de pasageri de pe aeroporturile din țară au depășit previziunile autorităților. De asemenea, și viteza cu care companiile aeriene au început să își extindă operațiunile în România a surprins.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here