România cumpără încă 17 trenuri electrice noi de la Alstom

Tren electric
Tren electric- pag de FB Sorin Grindeanu

Autoritatea pentru Reformă Feroviară, companie din subordinea Ministerului Transporturilor, a anunțat că va cumpăra încă 17 trenuri electrice noi de lung parcurs de la Alstom, investiția totală urmând să ajungă la 3,7 miliarde lei, fonduri europene.

Serviciile de mentenanță sunt garantate pentru 15 ani, perioadă care poate fi dublată la 30 de ani, durata normală de funcționare a trenurilor. Sunt primele trenuri electrice noi pe care România le cumpără după aproape 20 de ani, de la achiziția automotoarelor ,,Săgeata Albastră”.

Rutele pentru trenurile ALSTOM, de lung parcurs: 

 București Nord – Constanța

 București Nord – Brașov – Arad – Timișoara

București Nord – Brașov – Cluj

Brașov – Deda – Cluj

București Nord – Brașov

 București Nord – Iași

 București Nord – Suceava

București Nord – Galaț

București Nord – Craiova – Târgu Jiu – Petroșani- Simeria

București Nord – Craiova – Timișoara – Arad

Cluj – Timișoara

Cluj – Suceava – Iași.

După mai mulți ani în care Ministerul Transporturilor și Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) au ratat licitațiile pe bandă rulantă, 2022 poate fi un an record în achiziția de material rulant. Pe lângă cele 37 de rame de lung parcurs, ARF așteaptă până pe 26 septembrie depunerea ofertelor la al doilea contract pentru 20 de trenuri noi de lung parcurs (RE IR 2) și tot pe 26 septembrie este termenul limită pentru depunerea ofertelor la contractul pentru 62 de trenuri Regio, de scurt parcurs, potrivit G4 Media. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here