luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRomânia cere la Curtea Penală Internațională să se investigheze „genocidul și crimele...

România cere la Curtea Penală Internațională să se investigheze „genocidul și crimele de război” comise de Rusia în Ucraina

-

România s-a alăturat altor 37 de state și a sesizat Curtea Penală Internațională de la Haga pentru a investiga presupusele crimele de război, crime împotriva umanității și acte de genocid comise de Rusia în Ucraina, a transmis miercuri ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunțat miercuri seară într-un interviu la Sky News că România, alături de alte state, a sesizat Curtea Penală Internațională în legătură cu situația din Ucraina pentru ca procurorul Curții să investigheze ”crimele împotriva umanității, crimele de război și genocidul din Ucraina”.

„Ceea ce vedem este faptul că agresiunea rusă continuă. Din păcate, situația de securitate este din ce în ce mai rea, iar în ciuda încercărilor privind o nouă rundă de negocieri între diplomații ruși și ucraineni, nu există o soluționare previzibilă a conflictului. Asta este foarte regretabil.

Faptul că prima rundă de consultări s-a desfășurat în timpul agresiunii – agresiunile au continuat în timpul discuțiilor – a transmis un mesaj foarte clar că Rusia, de fapt, nu dorește să găsească o soluție pașnică și diplomatică a acestui conflict, ci vrea să continue cu agresiunea împotriva Ucrainei. Acest lucru produce mult rău oamenilor, civililor. Sunt multe victime printre civili.

Cred că președintele Putin ar trebui să audă apelul comunității internaționale ca această agresiune – care este ilegală, care este o încălcare flagrantă a dreptului internațional – să înceteze imediat”, a transmis Bogdan Aurescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...