Românii nu mai fac faţă datoriilor: Cereri RECORD de insolvenţă!

Mii de angajați de la Mediu și Energie nu și-au primit salariile, în urma demisiei celor doi miniştri

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunţă că, în prima jumătate a acestui an, cererile de insolvenţă din partea persoanelor fizice s-au majorat. Acestea depăşesc numărul total al celor din 2021.

Românii au depus în prima jumătate a anului 2022 un număr de cereri de deschidere a procedurii de insolvență mai mare decât cel înregistrat pe tot parcursul anului trecut, susţin reprezentanţii ANPC.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, avertisment BOMBĂ: Prețurile vor crește în continuare!

În acest sens, Direcția de Insolvență, din cadrul ANPC oferă consultanță gratuită persoanelor care au depus cerererile de insolvenţă. Cetăţenii vor primi îndrumări cu privire la procedura potrivită situaţiei în care aceştia se regăsesc şi anume:

• Procedura pe baza planului de rambursare
• Procedura prin lichidare de active
• Procedura simplificată de insolvență.

Protecţie faţă de creditori

„Fiecare dintre aceste tipuri de insolvență vine în avantajul debitorilor dat fiind că, pe parcursul derulării acestor proceduri, există o protecție față de creditori materializată prin următoarele aspecte:

• sunt suspendate executările silite asupra bunurilor și veniturilor
• este suspendată curgerea dobânzilor sau a penalităților
• este asigurat un nivel de trai rezonabil conform legislației în vigoare (coșul minim de cumpărături)”, anunţă ANPC.

Persoanele fizice se află în situaţia de insolvenţă atunci când nu mai dispun de banii necesari şi înregistrează întârzieri de plată peste 90 de zile pentru a-și achita impozitele, ratele la bancă, dar şi restanțe la asociațiile de proprietari.

ANPC îndeamnă cetățenii care se confruntă cu astfel de dificultăți financiare să se adreseze comisariatelor teritoriale de pe raza județului de domiciliu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here