Român arestat de FBI: A pus la cale o schemă URIAŞĂ de fraudare

Desfășurare impresionantă de forțe a autorităților americane pentru a destructura o rețea infracțională cu 200 de membri, printre care și un român.

CITEŞTE ŞI: ITALIA. Un român preferă să stea pe stradă şI refuză ajutorul autorităţilor

Constantin Bibi Sandu era căutat de FBI pentru că a pus la cale o schema de fraudă de peste 5 milioane de dolari în prestații de asigurări de șomaj de șomaj din California, menite să ajute lucrătorii din pandemie. „Conform plângerii, acest inculpat a prezidat o vastă rețea de fraudatori internaționali pentru a exploata un program menit să ajute lucrătorii din California care se luptă să supraviețuiască pandemiei”, a declarat procurorul american Randy Grossman.

A avut sute de complici

„Pandemia se poate termina, dar încă investigăm agresiv acuzațiile de fraudă de ajutor COVID. Presupusa schemă în acest caz a deturnat milioane de dolari de la cei care aveau cu adevărat nevoie de ea”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA. Aceiași sursă arată că Sandu ar fi conspirat cu 214 persoane din California și România pentru a obține în mod fraudulos milioane de dolari în prestații de asigurări de șomaj din California, prin fabricarea de documente, și crearea de conturi și companii false și depunând cereri false la Departamentul de Dezvoltare Economică din California , care administra indemnizațiile de șomaj pentru stat. Sandu a fost arestat de FBI San Diego la 1 martie 2023, la stația de patrulare a frontierei Imperial Beach.

Activitatea lui Sandu a început din toamna lui 2020 și a continuat până la sfârșitul verii anului 2022. Persoanele implicate au dezvoltat un proces pentru a obține cele mai mari beneficii posibile prin utilizarea selecțiilor frauduloase, facturilor de utilități frauduloase și declarațiilor de câștig frauduloase, carduri frauduloase de asigurări de sănătate și companii care nu există. „FBI San Diego dorește să mulțumească partenerilor noștri de aplicare a legii locali, statali și federali pentru că au abordat această problemă într-un efort unit”, a declarant unul dintre oficialii FBI. „Aceste beneficii au fost introduse cu intenția de a ajuta familiile care se luptă să rămână pe linia de plutire și au reprezentat un element esențial de salvare pentru mulți. Presupusa lăcomie a lui Sandu a deturnat acești bani pentru câștig personal. FBI și partenerii noștri vor continua să-i identifice pe cei care comit fraude legate de pandemie și să-i tragă la răspundere pentru crimele lor”, a mai spus acesta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here