Robert Negoiţă, urmărit penal în scandalul teraselor de fiţe

sursa foto: Robert Negoita/Facebook
sursa foto: Robert Negoita/Facebook

Percheziții la Primăria Sectorului 3. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins în mai multe birouri ale clădirii, printre care și cel al primarului Robert Negoiţă, de unde au preluat mai multe documente.Robert Negoiţă A fost pus învinuire pentru abuz în serviciu.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii de amploare la Primăria Sectorului 3! DNA îl iau la bani mărunţi pe Robert Negoiţă pentru terasele de fiţe

Anchetatorii vor să verifice modul în care au fost eliberate autorizații de construcție pentru mai multe restaurante.

Viceprimarul sectorului 3 a confirmat faptul că instituția la care se referă, sec, comunicatul Direcției Naționale Anticorupție este exact primăria la care domnia sa lucrează.

Tot viceprimarul sectorului 3 crede că procurorii vor să verifice autorizațiile emise între 2015 și 2021 prin care a fost aprobată ridicarea teraselor care se întind pe cheul Dâmboviței, începând cu Piața Unirii, până la Biblioteca Națională.

Descinderi la 17 adrese

În total, miercuri, procurorii anticorupție au descins la nu mai puțin de 17 adrese, dintre care una este adresa Primăriei Sectorului 3 din Capitală.

Zona a fost reabilitată, reamenajată până în 2015 și după aceea au apărut și terasele, care sunt destul de populare în rândul bucureștenilor.

Direcția Națională Anticorupție a transmis un comunicat în care precizează faptul că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

Astfel, în acest dosar au loc percheziții domiciliare în 17 locații din București și Ilfov – domiciliile unor persoane fizice, sediile unor firme și sediul unei instituții publice, mai precizează DNA.

Comunicatul integral al DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here