Ludovic Orban: Piața Victoriei nu e Piața Dragnea. Îi cer Gabrielei Firea să renunțe la aceasă idee stupidă

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, fost viceprimar al Capitalei, i-a cerut sâmbătă primarului general Gabriela Firea să renunţe la ideea ”stupidă” a organizării unui târg în Piaţa Victoriei, pentru că că ”Piaţa Victoriei nu este Piaţa Dragnea”.

”Este simplu, doamna Firea. Renunţaţi la ideea stupidă de a organiza un târg în Piaţa Victoriei”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

El a precizat că niciun primar general nu a organizat vreodată un târg în acest loc. ”Este total nepotrivită pentru un târg din multe motive. Este limpede pentru toată lumea că scopul acestui pseudotârg este unul singur, acela de a le răpi cetăţenilor români dreptul de a protesta în Piaţa Victoriei, locul celor mai frumoase manifestaţii publice. Dacă vă încăpăţânaţi să îi faceţi jocul lui Dragnea veţi fi personal responsabilă de tot ce se va întâmpla în Piaţa Victoriei de acum încolo. Ţineţi minte: Piaţa Victoriei nu este Piaţa Dragnea. Ci este spaţiul public în care se exprimă o mare parte din societate, cea care nu înghite pe nemestecate toate minciunile şi abuzurile PSD şi care vrea altceva mai bun pentru România”, a conchis Ludovic Orban.

Protestatarii #rezist au venit sâmbătă de la prima oră în Piaţa Victoriei, pentru a opri inaugurarea controversatului târg de Crăciun anunţat de Primăria Municipiului București. În Piața Victoriei, protestatarii #rezist încearcă să blocheze amplasarea barierelor pentru Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei a anunţat joi că Târgul de Sărbători – Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă va fi deschis în perioada 5 – 17 decembrie, în Piaţa Victoriei. “Vizitatorii sunt sunt aşteptaţi de cele mai premiate formatii ale elevilor bucureşteni, dar şi de artişti renumiţi: Gaşca Zurli, Maria Dragomiroiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Andra Gogan, Orchestra Naţională Valahia”, spune municipalitatea.

Imediat după apariţia informaţiei privind organizarea unui târg în Piaţa Victoriei, pe pagina de Facebook “Corupţia Ucide” a apărut mesajul “NU plecăm din Piaţa Victoriei!”. “Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi o anunţăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată”, au anunţat cele 10 organizaţii semnatare ale postării, Asociaţia Civică ProFest, Coruptia Ucide, Dăruieşte Viaţă, Evoluţie in Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenţa, România Vie.

Ovidiu Lipan Ţăndărică a anunţat vineri pe Facebook că refuză să cânte în Piaţa Victoriei, la Târgul de sărbători organizat de Primăria Capitalei. Artistul a spus că acest loc aparţine „celor care doresc să se manifeste”. „Eu am cântat în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Universităţii, fiind locurile istorice unde se organizează Târgul de Crăciun. Piaţa Victoriei este piaţa celor care doresc să se manifeste, nu un loc al muzicii, culturii sau diversiunii. În oricare dintre cele două locuri cânt cu drag şi îmi doresc să transmit energia şi vibraţia mea românilor cu ocazia Centenarului”, a scris Ovidiu Lipan Ţăndărică pe Facebook.

CITEȘTE și VIDEO ȘOCANT Ciocniri între protestatarii #rezist, jandarmi și oamenii Primăriei în Piața Victoriei

 

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Mai lasati-ne in pace cu atatea proteste macar de sarbatori . Vrem sa avem sarbatori linistite sa petrecem cat mai mult timp cu copiii . Ne-am saturat de voi . Duceti-va si demonstrati pe un teren viran de la marginea Bucurestiului . In Germania daca se aduna mai mult de 4 persoane sunt saltati imediat de jandarmi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here