Corupția Ucide: „Condamnăm ferm acţiunile Primăriei Municipiului Bucureşti de a ocupa abuziv Piaţa Victoriei”

Speranța Cliseru

Comunitatea Corupţia Ucide a postat sâmbătă un mesaj prin care îi îndeamnă pe oameni la „proteste ferme, dar non-violente”. Membrii comunităţii condamnă iniţiativa Primăriei Capitalei de a amenaja un târg de sărbători în Piaţa Victoriei.

„Condamnăm ferm acţiunile Primăriei Municipiului Bucureşti de a ocupa abuziv Piaţa Victoriei, spaţiu cu o simbolistică deosebită pentru protestele care se desfăşoară începând din luna ianuarie a acestui an. Este o acţiune provocatoare de cea mai joasă speţă la comanda Gabrielei Firea. Solicităm Primăriei Municipiului Bucureşti să renunţe imediat la acţiunea de îngrădire a Pieţei Victoriei şi de amplasare a târgului de sărbători”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a comunităţii Corupţia Ucide.

Membrii comunităţii îndeamnă cetăţenii la „proteste ferme, dar non-violente” pentru a opri instalarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, care, spun ei, doar împiedică obişnuitele manifestaţii din acest loc. „Îndemnăm cetăţenii la proteste ferme, dar NON-VIOLENTE. Trebuie să oprim această încercare mişelească şi rudimentară a Gabrielei Firea de a descuraja protestele într-o perioadă când acestea vor fi cruciale pentru viitorul acestei ţări. Îi chemăm pe toţi cei care ne urmăresc şi care sunt în Bucureşti, să ni se alăture în Piaţa Victoriei pentru a ne exercita dreptul constituţional la protest. Ferm, dar fără violenţă!”, transmite Corupţia Ucide.

Câţiva protestatari au fost ridicaţi de jandarmi în urma incidentelor din Piaţa Victoriei, unde manifestanţii încearcă să împiedice angajaţii Primăriei Capitalei să instaleze căsuţele pentru târgul de Crăciun. În Piaţa Victoriei sunt aproximativ 100 de persoane, care încearcă să împiedice instalarea târgului de sărbători organizat de municipalitate. Unele sunt aflate în piaţă încă de dimineaţă şi scandează împotriva primarului Capitalei, Gabriela Firea, şi a PSD.

“Nu vrem târg şi festival, vrem pe Dragnea-n tribunal!”, strigă cei aflaţi în piaţă. Protestatarii au oprit înaintarea unora dintre maşinile care transportau materialele necesare instalării târgului.

CITEȘTE și VIDEO ȘOCANT Ciocniri între protestatarii #rezist, jandarmi și oamenii Primăriei în Piața Victoriei

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.