Clotilde Armand cere demisia primarului Gabriela Firea. „Bunul simț a învins mereu ticăloșia și aroganța”

Gabriela Firea

După ce Gabriela Firea a anunțat că nu va mai face târg de Crăciun în Piața Victoriei, Clotilde Armand, consilier local al USR la Sectorul 1, a cerut demisia primarului general.

„Gabriela Firea renunță la târgul din Piața Victoriei. Este victoria cetățenilor. Doamna primar acum așteptăm să renunţaţi la mandat. Pentru că bunul simț a învins mereu ticăloșia și aroganța”, a scris pe Facebook Clotilde Armand.

După ce s-a lovit de protestul manifestanților #rezist, într-un final primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat sâmbătă că în Piața Victoriei nu va mai fi organizat niciun târg de Crăciun. Edilul a spus, într-un comunicat de presă, că a luat decizia de a muta Festivalul de colinde și Târgul de Crăciun într-un alt loc și susține că spațiul public este al tuturor, nu poate fi „rezervat” unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotrivă, bine organizat.

„Am constatat cu amărăciune faptul că un eveniment aprobat conform legii de către Primăria Capitalei este în imposibilitatea de a se desfășura, din cauza unor protestatari agresivi verbal și fizic, care au pătruns ilegal în perimetrul delimitat și rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde. Constat că, de astăzi, putem marca începutul unei perioade în care Constituția României și legile țării sunt călcate în picioare fără ca instituțiile centrale ale statului să reacționeze. Asta înseamnă începutul anarhiei. Dacă azi a fost împiedicată Primăria Capitalei să organizeze legal un eveniment într-un spațiu public ce aparține tuturor bucureștenilor, mâine se pot întâmpla evenimente similare la Administrația Prezidențială, la Parlament, la alte instituții publice care îi reprezintă pe toți cetățenii, indiferent de apartenența politică, criterii de gen, convingeri politice, categorie socială, sau rasa. (…) Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde și târgul de Crăciun într-o altă locație, dar acest lucru nu rezolvă problema de fond. Legea a fost încălcată, un bărbat a fost bătut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresați fizic și verbal, bunuri publice au fost distruse. Cei care au încălcat legea vor răspunde pentru asta, atât civil cât și penal”, a scris primarul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.