Revoltă în Sectorul 4, după ce Daniel Băluţă a renunţat la contractele pentru paza în şcoli

Băluță
Primarul interimar Daniel Băluță propune aprobale unui PUD ilegal, potrivit datelor din proiectul de hotărâre

Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluţă, a renunțat la contractele prin care pe motiv că se plătea foarte mult pentru serviciile firmelor respective.

Reprezentanţii Primăriei susţin că paza va fi asigurată pe timpul zilei de angajații școlii, iar noaptea cu camerele de supraveghere. Sute de părinți și-au arătat pe rețelele de socializare nemulțumirea vizavi de această decizie, informează HotNews.

“Pentru paza școlilor din Sectorul 4 nu sunt bani, domnul primar? Că de borduri avem se pare. Se zvonește că fiecare copil trebuie să vina cu 15 lei / lună de acasă pentru pază”, a comentat un cetățean pe pagina de Facebook a primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă.

“Domnule Primar, va rog să-mi spuneți de ce ați renunțat la paza obiectivelor școlare din Sectorul 4? Cu ce considerați oportun s-o înlocuiți? Nu considerați că este necesară? Doriți ca noi părinții să facem chetă pentru a susține financiar paza acestor obiective? Eu personal cred că nu mai erau bani pentru lucrarea de înlocuire a bordurilor și ați considerat oportun să renunțați la paza acestor obiective cu însemnătate scăzută”, a scris un alt părinte.

Și USR Sector 4 critică decizia edilului. “La începutul anului școlar, părinții elevilor din sectorul 4 au aflat cu stupoare că serviciile de pază din școli au fost desființate din “economie”. Uniunea Salvați România-Filiala Sector 4 consideră această măsură iresponsabila și cinică. Împărtășim îngrijorarea părinților, pe care o considerăm îndreptățită, și vom acționă prin toate mijloacele de care dispunem pentru a schimba această măsură inacceptabilă. Siguranță copiilor nu este negociabilă iar “economiile” trebuie făcute din altă parte!  Schimbarea inutilă a unor borduri sau cheltuirea unor sume uriașe de bani pe bugetele “umflate” ale spațiilor verzi nu pot fi puse înaintea siguranței copiilor”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de USR Sector 4.

LĂSAȚI UN MESAJ