Revine biletul unic metrou-transport de suprafață. Ce măsuri de precauție și-a luat Metrorex față de RATB

Biletul unic valabil și pentru transportul public de suprafață, și pentru cel subteran, va reveni de la începutul anului viitor, a anunțat miercuri directorul general al Metrorex, Marin Aldea.

“Colaborăm cu RATB, cu care am înființat două comisii – una tehnică și una comercială”, a spus Aldea.

Întrebat ce măsuri de precauție și-a luat pentru a nu se mai repeta situația de acum câțiva ani, când a mai existat biletul unic, dar RATB nu și-a plătit datoriile către Metrorex, Marin Aldea a explicat că ambele companii vor putea vinde carduri de transport, iar în luna următoare se vor face decontările. “Am vrut să uit ce s-a întâmplat data trecută”, a spus glumeț șeful Metrorex. Acest mecanism de decontare va fi stipulat în contractul comercial ce va fi încheiat între RATB și Metrorex.

Marin Aldea a precizat că va fi vorba de un card contactless, care va putea fi utilizat și la metrou, și în mijloacele de transport de suprafață, din ianuarie sau februarie. Tot atunci va redeveni operațională și plata cu cardul bancar de tip contactless a călătoriei la metrou.

Înainte de aceste lucruri, Metrorex va pune în vânzare mai multe noi tipuri de cartele, printre care și abonamentul anual, care va costa 720 de lei. Ele au fost deja tipărite și distribuite la casieriile Metrorex și urmează să fie puse în vânzare în termen de cinci zile de la apariția în Monitorul Oficial a actului normativ în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ