Rețeta Dragnea și la PNL: Oamenii lui Cîțu ar fi pontați, deși NU vin la muncă! Se cere anchetă

Florin Cîțu, sursa: Facebook
Florin Cîțu, sursa: Facebook

Cei de la PSD solicită instituțiilor abilitate să deschidă o anchetă penală, după ce s-a aflat că mai mulți angajați de la Cancelaria primului ministru realizează punctajele pentru liderii PNL care îl susțin pe Florin Cîțu.

„PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîțu pentru șefia PNL. Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîțu, realizate de angajații Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale.

CITEȘTE ȘI: Orban, mesaj dur pentru Cîțu:„La baza PNL sunt membri cu coloană vertebrală”

Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul „Florin Cîțu candidat pentru președinția PNL” arată că premierul Cîțu și-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern și folosește, în mod necuvenit, resursele și personalul bugetar în lupta sa politică din partid.

Ce prevede legea

Acest fapt se circumscrie unei infracțiuni de corupție săvârșită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Conform acestui articol, folosirea influenței ori autorității funcției de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancționează conform legii.”, scriu cei de la PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here