Rețelele de apă din Constanța, Ialomița și Ilfov se extind cu bani de la BERD și UE

1BERD acordă un împrumut de până la 10 milioane de euro companiei de apă şi canalizare Raja Constanţa. Suma va fi suplimentată cu 47,5 milioane euro prin Fondul UE de Coeziune, pentru investiţii în reţeaua de alimentare cu apă şi cea de canalizare în 17 oraşe şi sate din Constanţa, Ialomiţa şi Ilfov.
Finanţarea obţinută va fi utilizată pentru investiţii în reţeaua de alimentare cu apă, tratare şi distribuţie, precum şi în colectarea şi epurarea apelor reziduale din regiune.

„Ca urmare a acestor investiţii, peste 10.000 de persoane vor beneficia de acces la reţeaua publică de alimentare cu apă prin extinderea reţelelor şi aproape 20.000 de oameni vor fi conectaţi la reţeaua de canalizare în 17 oraşe şi sate din Constanţa, Ialomiţa şi Ilfov”, se arată într-un comunicat al BERD, citat de Mediafax.

Totodată, proiectul vizează investiţii în extinderea reţelei de ape uzate şi va asigura calitatea si disponibilitatea serviciilor de alimentare cu apă în localităţile mai mici ale judeţului Ilfov.
Împrumutul BERD reprezintă a 23-a investiţie din Programul Cadru de Co-Finanţare a proiectelor regionale de apă din România, lansat în 2010. Facilitatea, iniţial în valoare de 200 milioane euro, a fost majorată ulterior în urma solicitărilor multiple.

Până în prezent, BERD a mobilizat circa 2 miliarde euro din fondurile UE destinate României pentru investiţiile în reţelele de apă şi canalizare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here