Restaurantele din Capitală ar putea fi ÎNCHISE din nou!

Foto: restaurant, Pixabay.com
Foto: restaurant, Pixabay.com

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a declarat că există riscul ca restaurantele din București să se închidă dacă se schimbă formula de calcul a incidenței COVID.

„Dacă Ministerul Sănătății va include focarele in calcul coeficientei, este riscul sa depaseasca coeficientul 3 la mie, asta inseamna inchiderea restaurantelor în București. Vineri sau luni focarele ar putea fi incluse. Dar ar putea fi optional pentru DSP-urile teritoriale sa ia in calcul aceste focare”, a precizat Mischie.

CITEŞTE ŞI: Decizie radicală. Mască de protecție obligatorie și restaurante închise în Târgoviște

El a adăugat că i-a solicitat prefectului Capitalei ca restaurantele să funcţioneze până la un lockdown complet .

„Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%. Am reamintit că, astăzi, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa”, a declarat Mischie.

Evitarea abuzurilor

În ceea ce priveşte penalizarea celor care încalcă restricţiile, Mischie a spus că există o propunere făcută de Prefectura Capitalei, care le va fi transmisă în perioada următoare.

„Cert este că dorim să evităm abuzurile, pe de o parte, pe de altă parte dorim să evităm încălcările flagrante. În acest sens, pentru încălcări repetate sau încălcări flagrante practic se va putea ridica autorizaţia de funcţionare temporar”, a mai afirmat Mischie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here