Comisia de la Veneţia vine în România! Discuțiile vizează modificarea legilor Justiţiei şi a codurilor penale

Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vin în România
Foto: Antena3

O delegaţie a Comisiei de la Venenţia vine în România săptămâna acesta pentru a discuta cu reprezentanţii autorităţilor române din domeniul Justiţiei despre modificarea legilor Justiţiei şi intenţia PSD-ALDE de modificare a codurilor penale.

Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vin în România la mijlocul săptămânii pentru a avea discuţii cu reprezentanţii instituţiilor de forţă din justiţie pe tema modificării legilor ustiţiei, a înfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi a modificărilor preconizate de puterea PSD-ALDE la codurilor penale, pregătită de puterea PSD-ALDE, au declarat pentru MEDIAFAX surse autorizate din domeniul justiţiei.

Delegaţia va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiţiei (MJ), a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ).

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat pe 6 martie că reprezentanţii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) vor sesiza Comisia de la Veneţia cu privire la modifcările făcute de guvern legilor Justiţiei din România, fără consultări publice şi fără respectarea observaţiilor Consiliului Superior al Magistraturii.

 Orban a mai spus atunci că PSD-ALDE ar comite un act de trădare a intereselor naţionale dacă nu se va opri să legifereze împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene.

Acţiunea APCE vine în urma unei cereri făcute tot în luna martie de liberalii români, în legătură cu ordonanţa de urgenţă prin care a fost înfiinţată secţia de anchetare a magistraţilor.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here