Replica acidă a primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă, la declarația ambasadorului SUA

Dorin Chirtoacă

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a reacționat acid pe Facebook la recenta declarație a ambasadorului SUA în Republica Moldova, James Pettit, potrivit căreia unirea cu România “nu este o alegere practică”.

„Pemiteti-mi să-l parafrarez pe Ronald Reagan: Domnule ambasador, domnule președinte al SUA,  Basarabia e România, iar hotarul de la Prut trebuie dat jos o dată și pentru totdeauna! Ceea ce s-a întâmplat cu zidul Berlinului în 1989 este exact ceea ce trebuie să facem și noi cu hotarul de la Prut. Sunt sigur, mai devreme sau mai târziu, reîntregirea neamului românesc va avea loc! Ceea ce ne va aduce libertate, securitate și o viață mai bună!”, a scris pe Facebook Dorin Chirtoacă.

Postarea este însoțită de un clip video cu discursul istoric al lui Ronald Reagan, suținut la Berlin pe 12 iunie 1987. „ P.S.: Domnul ambasador Pettit cel mai probabil a greșit sau a fost neinspirat, însă numai cine nu muncește nu greșește”, își încheie mesajul Dorin Chirtoacă.

Ambasadorul SUA la Chişinău a declarat recent, într-un interviu acordat postului Moldova 1, că Republica Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure şi că unirea ţării cu România “nu este o alegere practică”. Întrebat de ce factori ar trebui să ţină cont poporul moldovean atunci când face o alegere privind viitorul ţării, în contextul în care la nivelul societăţii există mai multe tendinţe, inclusiv cel al unirii cu România, ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, James Pettit, a declarat că Republica Moldova “trebuie să ramână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure”.

“Consider că este foarte important şi aceasta desigur este politica noastră, cred că şi politica de aici, ca Republica Moldova să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure. Unirea cu România, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, în Republica Moldova. Ceea ce ar face lucrurile mai bune aici în Republica Moldova este cooperarea dintre clasa politică şi oameni pentru ca ei toţi să contribuie pentru a face din Republica Moldova o ţară mai bună pentru moldoveni”, a spus James Pettit.

LĂSAȚI UN MESAJ