Renate Weber RENUNȚĂ!

Renate Weber
FOTO: Parlamentul European

Renate Weber a renunţat la procesul de mâine cu parlamentarii care votaseră revocarea ei din funcţia de Avocat al Poporului.

Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au revocat-o la 16 iunie pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului Deputaţii şi senatorii au votat proiectul de hotărâre prin care Renata Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului. SAu fost 247 de voturi „pentru” şi 32 ‘împotrivă’, în timp ce un parlamentar nu a votat.

Dăduse Parlamentul în judecată

Ulterior, ea a anunţat că acţionează Parlamentul în instanţă, aşa că a făcut o cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu Camera Deputaților și Senatul României. Data înregistrării dosarului a fost 17 iunie, la Curtea de Apel București. Renate Weber a subliniat că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban când a fost dată OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice pentru spitalele private.

CITEȘTE ȘI: Renate Weber, reacție de ULTIMĂ oră după decizia CCR: Un mare abuz!

Când a fost întrebată de ce nu așteaptă verdictul de la Curtea Constituțională a României (CCR) după sesizarea PSD, Renate Weber a spus că demersurile făcute de Parlament în cazul instituției Avocatului Poporului sunt fără precedent. În cele din urmă, CCR a decis că revocarea din funcţie a Renatei Weber este neconstituţională.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.