Reluarea zborurilor către toate statele, condiţionată de siguranţa sanitară a pasagerilor

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

„Reluarea zborurilor către toate statele este un obiectiv important pe care îl voi susţine, indiferent de situaţie. Dar trebuie ca toate măsurile pe care le luăm să aibă ca factor determinant siguranţa sanitară a pasagerilor şi a personalului companiilor aeriene”, a declarat, miercuri, potrivit g4media.ro.

Acesta a avut o întâlnire cu reprezentanţii aeroporturilor din România. Au fost abordate aspectele legate de situaţia actuală din aviaţia românească. Dar si posibile măsuri fiscale pe care le pot folosi companiile aeriene sau aeroporturile, situaţia angajaţilor din acest domeniu şi eventuale scheme de ajutor necesare tuturor celor care activează în acest sector.

Ziua dedicată aviaţiei

„Astăzi, în activitatea mea, a fost ziua dedicată aviaţiei. (…) Metoda dialogului, consider că este cea mai sigură cale prin care putem să găsim soluţii eficiente pentru problemele pe care le-am identificat. Am fost bucuros că alături de mine au participat colegii mei din Guvern, miniştrii Violeta Alexandru şi Florin Cîţu, secretari de stat din MLPDA şi MMPS şi preşedintele Consiliului Concurenţei. Colegi care au înţeles situaţia grea prin care trece domeniul aviaţiei româneşti, pe toate palierele ei. Fie că vorbim de administraţiile aeroportuare, companiile aviatice sau administrarea traficului aerian. Cu toţii am înţeles că dacă anul trecut media zilnică de pasageri pe aeroport era de circa 65.000 de pasageri, astăzi suntem la 1.800 pasageri în luna mai . Asta se observă în veniturile tuturor actorilor din aviaţie. De aceea, doar prin dialogul direct, pe care l-am realizat şi astăzi, putem să găsim soluţii comune.” a declarat ministrul Lucian Bode.

Reluarea zborurilor către toate statele, obiectiv important

„Indiferent că vin din partea guvernamentală sau din sectorul aviatic Toţi avem acelaşi deziderat. Aviaţia şi sprijinirea acestui sector afectat în perioada actuală. Vorbim aici de scăderea cu 90-95% a activităţii pentru acest sector . De aceea trebuie implementate urgent măsuri. Fie că privesc redeschiderea a traficului, reluarea curselor sau siguranţa traficului aerian. Reluarea zborurilor către toate statele este un obiectiv important pe care îl voi susţine. Indiferent de situaţie. Trebuie însă ca toate măsurile pe care le luăm să aibă ca factor determinat siguranţa sanitară. Fie că vorbim de pasageri, personalul companiilor aeriene sau al administraţiilor aeroportuare”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România a prezentat situaţia la zi a celor 16 aeroporturi din ţară. El a prezentat şi măsurile punctuale care sunt necesare redresării acestui domeniu.

Măsuri pentru sprijinirea aviaţiei

Discuţiile s-au concentrat pe impactul benefic pentru angajaţii şi angajatorii din domeniu. Impact care poate fi obţinut prin utilizarea unor instrumente, cum ar fi şomajul tehnic, modificarea Programului IMM Invest România. Astfel încât şi aeroporturile să fie beneficiari. Dar şi identificarea soluţiilor pentru ca aeroportul să poată să fie eligibil pentru toate instituţiile bancare.

Participanţii la discuţii au convenit cu privire la continuarea întâlnirilor în cadrul unui grup tehnic. Grupul va fi  coordonat de reprezentanţii MTIC. Specialiştii din domeniu vor identifica rapid un set de măsuri care să fie implementate pe termen scurt şi mediu .

La întâlnire au participat Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, Vetuţa Stănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Dar şi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here