Rectificare bugetară la PMB. Managerii spitalelor n-au fost în stare să cheltuie 100 milioane de lei

medici români în străinătate rectificare bugetară

Aproximativ 100 de milioane de lei din bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) se întorc înapoi la bugetul local, potrivit unui proiect de hotărâre de rectificare bugetară, de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București.

Potrivit proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi a CGMB, de rectificare bugetară pe anul 2017, mai multe instituţii subordonate Municipalităţii au solicitat suplimentarea sau diminuarea alocărilor de la bugetul local.

Astfel, potrivit documentului, instituţia de la care se vor întoarce cei mai mulți bani, dacă proiectul va fi votat, este ASSMB, care are în administrare 18 spitale în Capitală. „Nu este vorba de o tăiere, ci de faptul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi. Vor fi luaţi de acolo şi vor fi duşi în alt capitol bugetar, de exemplu în rezerve. Sunt mai multe aspecte în ceea ce priveşte această sumă de 100 de milioane de lei. O parte sunt bani de la personal, adică nu au avut personal suficient ca să plătească salariile, iar pe de altă parte, spitalele nu au reuşit să facă investiţii în infrastructură. O altă sumă vine din faptul că nu au cumpărat medicamente. Cu alte cuvinte, au avut banii pe mână şi nu au fost în stare să-i cheltuie”, a declarat pentru Mediafax Cătălin Deaconescu, consilier din partea PNL în cadrul CGMB.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.