Record nedorit. Judeţul Ilfov, campion naţional la numărul de cazuri de coronavirus

FOTO: Anestiev/Pixabay.com
FOTO: Anestiev/Pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat, duminică, alte 4.439 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore.

117 pacienţi au decedat, iar 1.386 sunt internaţi la ATI. Capitala a ajuns la o incidenţă de 7,02, iar judeţul Ilfov la 8,49 la mie.

”Până astăzi, 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 936.618 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 837.060 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.439 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, a comunicat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului Bucureşti şi al judeţelor.

Judeţul Ilfov are cea mai mare incidenţă din ţară

Capitala şi 11 judeţe sunt în scenariul roşu. În Bucureşti, rata de infectare a ajuns la 7,02 la mie. Iar în judeţul Ilfov, unde este cea mai mare incidenţă din ţară, a ajuns la 8,49 la mie.

Judeţul Timiş are o incidenţă de 6,02 la mie, iar judeţele Cluj şi Braşov au trecut de 5 la mie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here