Realeasa Lia Olguța e pusă pe harță

Realeasa Lia Olguța e pusă pe harță

Rămasă în fruntea PSD Craiova, Olguța Vasilescu dă vina pe militanții PSD și pe ”indicațiile” date de conducerea centrală a partidului pentru pierderea alegerilor europarlamentare în municipiul Craiova. Realeasa Lia Olguța e pusă pe harță.

Pusă pe făraș, la centru, de Viorica Dăncilă, Olguța Vasilescu s-a retras în fieful ei craiovean, unde vrea să pună șaua pe tot ce mișcă în PSD-ul local după ce a fost realeasă, în unanimitate, președinta filialei.

Realeasa Lia Olguța e pusă pe harță iar pesediștii oltenii sunt primii care și-o iau

Deși tot ea conducea PSD Craiova și în perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, Olguța Vasilescu refuză să-și asume fie și parțial răspunderea pentru rușinoasa înfrângere suferită de PSD în Craiova pe 26 mai – când USR i-a umilit la scor pe pesediștii Olguței și i-au expediat pe locul doi.

”După 7 ani de administrație PSD este prima dată când pierdem alegerile în municipiul Craiova. Dar aici vina ne aparține nouă în exclusivitate. În primul rând, militanților de pe comune care sunteți în această sală, care sunteți girați de organizația municipală Craiova și care pentru a îndeplini targetul electroral pe care l-ați avut în alte localități decât Craiova ați dus acolo rudele, prietenii, simpatizanții partidului ca să voteze în alte localități.

N-ați procedat bine. Scorul județului ar fi fost același și dacă ar fi votat prietenii dumneavoastră la Craiova și dacă ar fi votat în localitățile unde sunteți militanți. Nu i-ați ajutat nici pe primari, care la ora actuală nu știu exact care este scorul lor electoral, pentru că au fost foarte multe voturi venite din Craiova, dar mai grav decât orice am reușit să pierdem Craiova la vot.
Sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor, dacă vom lua măsuri şi eu spun că vom lua măsuri în acest sens. Şi cred că este obligatoriu din partea noastră să ne aplecăm cu mai multă responsabilitate asupra unor oameni pe care noi i-am girat în administraţia locală.

Cred că sunteţi cu toţii de acord cu mine. Nu mai putem pierde pe mâna noastră şi pe incapacitatea de a lua măsuri atunci când este cazul”, a tunat fosta și actuala șefă a PSD Craiova.

Vrea să dea în Dăncilă dar îl plesnește pe Dragnea

Vasilescu a aruncat o parte din vină și asupra conducerii centrale a partidului, uitând probabil că nu Dăncilă ci amicul ei Liviu Dragnea este cel care a condus PSD-ul spre înfrângerea istorică din 26 mai: ”Am primit indicații de la București, am primit indicații și de la alți oameni, să aplicăm aceeași strategie perimată pe care noi am inventat-o acum mulți ani, pe care au început să o preia toți de la noi și să o aplice și cred că era momentul să ieșim cu altceva în față. Dar ne asumăm și acest lucru că a trebuit să mergem pe modul de organizare al partidului de la nivel național”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*