Reacția Patriarhiei, după ce un deputat USR-PLUS a sugerat organizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susține că propunerea deputatului USR-PLUS Emanuel Ungureanu de a se organiza un centru de vaccinare în Catedrala Neamului este o „enormitate”. „Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi”, afirmă Bănescu.

„Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi. Mă includ şi eu aici. Propunerea despre care e vorba acum cred că frizează aşa ceva, pentru că există mai multe motive care nu converg în niciun fel la o astfel de propunere – transformarea unei catedrale aflată în plin şantier. Imaginaţi-vă un spaţiu în care se lucrează, în care nu există niciun fel condiţii care să permită amenajarea unui astfel de spaţiu într-un centru de vaccinare”, a declarat, la B 1 TV, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei consideră că ”unele persoane n-au observat încă implicarea Bisericii şi doar transformarea acestor spaţii liturgice în centre de vaccinare ar putea aduce o satisfacţie”.

”Nu vreau să polemizez cu nimeni, dar vreau să amintesc implicarea Bisericii în zona sanitară anul trecut – implicare tradusă într-un cuantum de peste cinci milioane de euro în zona sanitară şi filantropică şi implicarea Bisericii acum, alături de alte culte religioase, într-un act de informare onestă a credincioşilor cu privire la o discuţie pe care ei trebuie să o poarte cu medicii lor pentru a afla dacă există sau nu beneficii ale vacinării”, a mai declarat Bănescu, potrivit News.ro.

Bănescu:”Biserica nu e o instituţie militarizată” în care cineva dă ordine pe care toată lumea le execută

”Biserica e compusă din oameni liberi care înţeleg cu nuanţe, dar avem o temă oficială comună asupra căreia trebuie cu toţii să reflectăm – ieşirea din pandemie”, a mai declarat Vasile Bănescu.

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, afirmă că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, fiind o chestiune de sănătate publică. „Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie?”, s-a întrebat deputatul.


Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here