Rareş Bogdan, previziuni sumbre: Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi!

Rareș Bogdan va emite de la Bruxelles
O surpriză deja anunțată: Rareș Bogdan deschide lista PNL pentru europarlamentare

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă sâmbătă, într-o postare, că dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi iar susţinerea necondiţionată a Armatei ucrainene este singura şansă de a evita o dramă şi mai mare.

CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan a luat FOC când a auzit de rotativă: Nu suntem nici la piață, nici la iarmaroc!

„Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi! Susţinerea necondiţionată a Armatei ucrainene este singura şansă de a evita o dramă şi mai mare. Nu e cazul să ne întrebăm ce avem de câştigat, oameni buni! Se joacă securitatea UE aici, ucrainenii mor pe front să-şi recupereze ţara, dar şi ca să apere Uniunea Europeană. Chiar dacă aceasta a greşit cumplit, după anexarea Crimeei!”, spune europarlamentarul PNL, citat de News.ro.

Rareş Bogdan continuă: „Să facem puţină cronologie, ca să nu pierdem din vedere de ce este UE OBLIGATĂ să repare o eroare istorică ale cărei costuri le plătesc copiii ucraineni: februarie 2014: demis de parlament, Ianukovici fuge în Rusia, Putin vorbeşte de o lovitură de stat şi face primele ameninţări cu utilizarea forţei ca ultimă soluţie pentru a nu pierde Ucraina din sfera de influenţă; martie 2014, Putin anexează Crimeea şi umple estul Ucrainei de vectori ai propagandei. Iar rebelii pro-ruşi, înarmaţi de Putin, preiau administrativ Doneţk; mai 2014 – separatiştii proclamă independenţa regiunilor Luhansk şi Doneţk, după un referendum ilegal. Începe un proces intens de rusificare”.

Acordurile de la Minsk

Potrivit eurodeputatului, „acordurile de la Minsk au fost nişte glume”.

„Ales în 2019, Zelenschi încearcă sa discute cu ruşii pentru a pune capăt războiului din Donbas, dar fără succes, prin urmare s-a orientat către NATO, singura şansă a Ucrainei. Dar Putin şi-a văzut de drum, căci UE îi umplea mereu buzunarele, alimentând-i maşina de război. „Lumea bună” se prefăcea că Rusia e frecventabilă. A primit chiar şansa de a organiza CM de Fotbal. Şi n-a fost boicotată!! În Ucraina mor oameni nevinovaţi, iar UE le este datoare. Nu e limpede?”, mai spune Rareş Bogdan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here