Rareş Bogdan: Liberalii vor discuta şi aproba, miercuri, 3-4 propuneri de premier. Ele vor fi prezentate preşedintele Klaus Iohannis

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat că liberalii vor discuta, miercuri, la prânz, propunerile de premier cu care vor merge la preşedintele Klaus Iohannis.

Acestea vor fi validate miercuri seară în cadrul BPN. Bogdan afirmă că vor fi ”trei – patru propuneri” din care Klaus Iohannis să poată alege.

PNL va avea probabil ”10 – 11 ministere din 18”

În legătură cu ministerele pe care le-ar vrea liberalii, Rareş Bogdan a afirmat că, în baza rezultatelor alegerilor, PNL va avea probabil ”10 – 11 ministere din 18”.

”Mâine discutăm şi vom valida. Probabil seara, la 19.00 sau 20.00 o sa avem BPN.După ce, la prânz vom sta de vorbă pe propuneri”, a declarat, marţi seară, Rareş Bogdan, întrebat despre propunerile de premier.

 Nicolae Ciucă, una din propunerile de premier

Bogdan a explicat că vor fi ”3-4 propuneri”, Nicolae Ciucă fiind una dintre acestea. 

”Noi facem propunerile şi domnia sa va alege (preşedintele Klaus Iohannis – n.r.). Pentru că va trebui să fie într-un parteneriat cu domnia sa şi într-un parteneriat asumat cu PNL şi într-o colaborare permanentă cu USR PLUS şi UDMR. Nu pot să vă spun nume pentru că nu e corect. Pe domnul Ciucă vi l-am spus pentru că este, practic, premierul în exerciţiu”, a mai afirmat Bogdan. 

”Toate numele sunt membri PNL, au fost membri PNL, vor fi membri PNL”

Întrebat în continuare de jurnalişti dacă toate propunerile vor fi din rândul membrilor PNL, Bogdan a afirmat:

”Toate numele sunt membri PNL. Au fost membri PNL, vor fi membri PNL”

Chestionat despre o eventuală propunere a lui Eduard Hellvig, Rareş Bogdan a afirmat că acesta ”a reformat un serviciu, e un om cu un rol cheie” şi ”are un mandat extrem de performant”. 

  ”Cred că are o treabă foarte bună şi este foarte bun. De ce vreţi să-l luaţi de acolo?”, a mai afirmat Bogdan, potrivit .news.ro.

”Dacă ar fi după mine, aş păstra toate ministerele, pentru că am mare încrdere în colegii mei ”

.Întrebat despre ministerele dorite de PNL, europarlamentarul liberal a afirmat: ,Dacă ar fi după mine, aş păstra toate ministerele.Pentru că am mare încredere în colegii mei. (…) Important este să venim cu ponderea în urma rezultatelor. Foarte probabil nu vom putea avea mai mult de 10-11 ministere din 18”. ”Premierul trebuie, obligatoriu, să poată colabora cu Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor” a adăugat Rareş Bogdan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.