Rareş Bogdan aruncă BOMBA: Nu ştiu cu cât se vor majora pensiile!

Bușoi cedează în fața lui Rareș Bogdan
Foto: MagnaNews

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a dat asigurări că românii vor avea bani în plus la pensii, dar a precizat că procentul cu care acestea vor creşte va fi stabilit după ce, în două sau trei săptămâni, Ministerul Finanţelor Publice va prezenta proiecţia bugetară.

CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan ar vrea în Guvern: Dacă partidul…

Întrebat luni seară, la Realitatea Plus, dacă sunt doar promisiuni de dragul statisticilor electorale declaraţiile membrilor coaliţiei privind creşterea pensiilor, Rareş Bogdan a explicat că aceste declaraţii sunt făcute în baza situaţiei bugetare.

Fonduri europene

„Toate sunt bazate pe realitatea încasărilor şi pe situaţia bugetară. În momentul în care vedem proiecţia bugetară cu care trebuie să vină în 2-3 săptămâni Ministerul Finanţelor vom vedea exact procentul pe care ni-l permite… 14 % ar fi un procent din punctul meu de vedere care ar acoperi rata inflaţiei şi ar acoperi acea lege cu 40 % . Noi am dat şi 30 % şi 40%, dar trebuie să fie bani. Până acum ştim un lucru, că avem absorbţie de fonduri europene, că avem cel mai mare procent pe investiţii şi că avem din PNRR primiţi deja 900 de milioane. Cert este că românii vor primi bani în plus la pensii”, a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul a subliniat că este important capitalul românesc.

„Numai că în afară de bani în plus la pensii, că sunt 10 că sunt 11 că sunt 13 că sunt 16 la sută, vom vedea în funcţie de proiecţia bugetară, ce este foarte important este cum reuşim să venim cu plus valoare pentru capitalul românesc”, a precizat Rareş Bogdan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here