Rareş Bogdan a luat FOC când a auzit de rotativă: Nu suntem nici la piață, nici la iarmaroc!

Europarlamentarul Rareş Bogdan a vorbit despre rotativa care va avea loc în luna mai şi despre posibilitatea ca protocolul cu PSD să fie renegociat pentru ca anumiți miniștri ai social-democraților să rămână în Guvern.

CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan face praf miniştrii PNL: Pe jumătate v-aş călca în picioare!

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat luni seara că „nu este simplu să stai la masă cu un premier din PSD. Nu suntem nici la piață, nici la iarmaroc”.

Mai mult, Rareş Bogdan spune că PNL susţine ferm respectarea protocolului negociat cu PSD la rotativa din mai: „Noi am semnat un document și în cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat și înțelegerile”, a spus europarlamentarul PNL.

Se va amâna rotativa?

Potrivit protocolului, în luna mai, premierul Nicolae Ciucă ar trebui să demisioneze, iar locul său să fie preluat de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Pe de altă parte, Rareş Bogdan a dat asigurări că PNL va respectata înțelegerea pe care a făcut-o cu PSD.

„Ne vom respecta înțelegerea care este destul de clară: PNL va ceda poziția de prim ministru urmând să obțină poziția de vicepremier, ministru al Finanțelor Publice, al Transporturilor și poziția de secretar general al Guvernului, urmând ca poziția de ministru al Fondurilor Europene și poziția de ministru al Justiției să fie ocupate de către partenerii noștri de guvernare, social democrații.

PNL respectă întocmai înțelegerea care a fost parafată și realizată după luni de negocieri. În cazul în care colegii noștri de guvernare din PSD insistă pentru un anumit minister, nu putem face schimburi că nu suntem nici la piață, nici la iarmaroc, atunci automat vom intra în discuții pentru întregul cabinet, pentru cele 19 poziții, mai puțin poziția de prim ministru și vice premier”, a explicat Rareș Bogdan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here