Raluca Prună: primăriile vor putea utiliza imobile confiscate pentru programe sociale

Demisia lui Tudorel Toader

Primăriile vor putea beneficia de imobile confiscate pentru realizarea de programe sociale, a declarat marți ministrul Justiției, Raluca Prună.

„Un alt obiectiv asumat de către Guvern în afară de adoptarea Strategiei Naționale Anticorupție a fost operaționalizarea Agenției Naționale pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Prin aplicarea judicioasă a legii care guvernează această instituție – Legea 318/2015 – primăriile vor putea beneficia de imobile confiscate pentru realizarea de programe sociale. (…) Legea prevede posibilitatea utilizării acestor locații (…) cu titlu gratuit, dar cu acoperirea cheltuielilor curente. Aceste aspecte vor face obiectul unor protocoale de cooperare pe care agențiile le vor încheia direct cu primăriile”, a precizat ministrul Prună, la Forumul Administrației Publice Locale.

Ea le-a cerut primăriilor sprijinul pentru identificarea unor spații în care vor putea fi depozitate bunurile mobile indisponibilizate. „Vom avea nevoie și de sprijinul dvs, al primăriilor, pentru realizarea unui inventar național al capacităților de stocare. Pentru că sechestrăm niște bunuri mobile, trebuie să le și putem stoca. În mod ideal trebuie să le putem stoca cât mai aproape de locurile unde au fost indisponibilizate. Noua agenție va avea nevoie temporar să poată depozita lucruri indisponibilizate în locații care aparțin instituțiilor publice. Rezultatele muncii acestei agenții se vor întoarce la societate. Legea prevede în procente foarte clare cum se împarte beneficiul din valorificarea acestor bunuri și sectoarele prioritare sunt, o spune legea, nu o spun eu, – Sănătatea, Educația și realizarea de programe sociale”, a adăugat Prună.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here