Rafila avertizează: Ne aşteptăm ca numărul de decese să crească!

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.202 cazuri de COVID, precizând că trendul ascendent se menține, însă creșterea „a încetinit” în ultima săptămână, informează Ministerul Sănătății.

CITEŞTE ŞI: Arafat l-a îngenunchiat pe Rafila! Ministrul i-a mulţumit

„Avem o creștere importantă, dar această creștere a încetinit. Dacă săptămâna trecută am avut o creștere de 80 % în această săptămână avem o creștere de circa 23 %. Să sperăm ca acest trend se va menține și să se stabilizeze undeva la jumătatea lunii august”, a precizat Alexandru Rafila. Ministrul Sănătăţii a afirmat că gradul de ocupare al secţiilor de spital este de 17,18 la sută, iar 263 de persoane sunt internate la ATI.

Creştere lentă la ATI

„Creşterea este mai rapidă la numărul de persoane internate, mai lentă la cazurile internate la ATI, ceea ce indică o severitate mai redusă a tulpinilor. Nu sunt creșteri foarte mari față de săptămâna trecută la terapie intensivă”, a explicat Alexandru Rafila. În ceea ce privește numărul de decese, acesta se menține mare și va continua să crească, a avertizat ministrul sănătății. „La numărul de decese este o creștere importantă, dar nu este neașteptată, pe fondul creșterii numărului de cazuri noi. Ne așteptăm ca acest indicator să crească în continuare”, a spus Alexandru Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.