Rafila anunţă ridicarea restricţiilor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că până la Paște vom avea o viață relativ normală.

Având în vedere că numărul cazurilor de coronavirus este în scădere în ultima perioadă, autoritățile ar putrea renunța la anumite restricții în următoarele două săptămâni. Astfel românii vor putea petrece sărbătorile pascale într-o atmosferă mult mai relaxată.

Rata mică de pozitivare

Rata de pozitivitate a scăzut de la circa 30% la sfârșitul lunii ianuarie, e vorba de media săptămânală, la 19,5% deci o scădere semnificativă care se corelează foarte bine și cu scăderea numărului de cazuri.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Rafila anunță o relaxare în etape: „Îmi doresc să putem să avem Sărbătorile de Paşte fără restricţii în România”

S-ar putea renunța la masca de protecție la exterior, cât și în unele spații închise. Certificatul verde ar putea să nu mai fie cerut la intrarea în centrele comerciale sau în instituțiile publice. Relaxarea ar putea viza și restaurantele, sălile de fitness și magazinele, care ar putea să funcționeze din nou la capacitate maximă, în cazul în care va dispărea limita de program. În plus, activitatea din baruri, discoteci, cluburi și evenimentele private ar putea fi reluată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here