Raed Arafat:Presiunea pe spitalele din București se va mări. Cazurile de Covid vor exploda

blocul operator

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat vineri în deschiderea ședinței de guvern că în perioada 6-10 decembrie s-a înregistrat doar în București un număr ”suplimentar” de cazuri de infectare cu Covid.

Ele sunt de 9070.

”Vom avea o presiune mai mare pe sistemul medical din București și zonele limitrofe”

”Vom avea o presiune mai mare pe sistemul medical din București și zonele limitrofe”, a spus Arafat. El a anuntat o ședință cu managerii spitalelor din Capitală pentru a lua măsurile necesare.

”Poate că va fi nevoie să transferăm pacienți în alte părți”, a mai spus Arafat, potrivit .g4media.ro.

Arafat a mai spus că a discutat cu prefectul Capitalei pentru a crește numărul de controale în București care vizează respectarea regulilor în pandemie.

De asemenea, împreună cu ministrul Sănătății va fi organizată o ședință cu șefii UPU și ATI ale spitalelor din Capitală.

„ Colaborarea populației rămâne cea mai importantă” 

„DSP-ul urmărește împreună cu prefectura situația din București.Pentru că incidența nu e singurul factor care e luat în considerare pentru măsuri, de exemplu carantinarea. Există o listă de factori care este emisă de INSP, Iar ei verifică acești factori în fiecare zi. Colaborarea populației rămâne cea mai importantă”, a mai declarat Raed Arafat.

În această săptămână nouă pacienți cu COVID din București, aflați în stare gravă au fost transportați cu aeronave militare la spitale din alte orașe din țară pentru că nu mai sunt locuri în Capitală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here