Raed Arafat,ameninţat cu moartea pe Facebook. Ce s-a întâmplat cu agresorul

Raed Arafat, sursa: gov.ro
Raed Arafat, sursa: gov.ro

Un timişorean care l-a ameninţat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Jebel. Acest lucru până la ameliorarea stării de sănătate. A nanunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Spitalul de Psihiatrie din Jebel.

Bărbatul îl amenințase pe Facebook pe șeful DSU că-l va lovi cu un topor, un ciocan şi o rangă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a deschis dosar penal pentru ultraj. Acest lucru deoarece un bărbat l-a amenințat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat, într-o postare pe Facebook.

 Acuzațiile procurorilor

„În fapt s-a reţinut suspiciunea rezonabilă că în data de 10 martie, în jurul orelor 12.00, aflându-se pe marginea drumului judeţean care face legătura între localităţile Săcălaz şi Sânmihaiul Român, cu ocazia unei transmisiuni video pe reţeaua Facebook, suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. În sensul că îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă. Aceste acte au legătura cu activitatea profesională a persoanei vătămate”, pecizează procurorii.

Agresorul de pe Facebook, supus unei expertize medico-legale psihiatrice

Pentru stabilirea existenţei discernământului suspectului, procurorul a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice. Acest lucru deoarece „organul de urmărire penală are o îndoială asupra discernământului suspectului în momentul săvârşirii infracţiunii ce face obiectul acuzaţiei”.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timişoara la data de 19 martie, s-a concluzionat că „persoana expertizată a avut discernământul abolit. Raportat la fapta cercetată. S-a recomandat aplicarea de urgenţă a măsurii de siguranţă prevăzut de art. 110 Cp (internarea medicală). Acest lucru având în vedere potenţialul agresiv. Dar şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect”, arată comunicatul.

Bărbatul va fi internat medical provizoriu, până la însănătoşire

Având în vedere aspectele din cuprinsul raportului de expertiză medico-legală, la aceeaşi dată procurorul a formulat propunere către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara. Respectiv de „luarea a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii. Până la însănătoşire. Sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”.

Propunerea Parchetului a fost admisă. Iar faţă de suspect s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializată de internarea medicală provizorie. Până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Împotriva încheierii se poate formula contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here