Raed Arafat, exces de putere. Medicii rezidenți, detașați la ISU

Raed Arafat

Scandal-monstru în Sănătate. Șeful DSU Raed Arafat a decis de capul lui detașarea din spitale a medicilor rezidenți la centrele ISU, unde  vor fi buni doar să răspundă la telefoane.

Profesorii îndrumători de rezidențiat sunt revoltați! Ei spun că măsura nu este doar abuzivă, ci și nejustificată acum când vârful pandemiei a trecut și România a ieșit din starea de urgență.

Revoltă împotriva lui Arafat

300 de medici rezidenți din București au fost scoși cu forța, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat, din programul de formare profesională pentru a lucra în structurile ISU.

În cele trei luni, timpul cât șeful Departamentului pentru situații de urgență îi ține pe bară, cei 300 de medici își întrerup pregătirea pentru examenul de medic specialist.

Raed Arafat
Raed Arafat nu a avut nici avizul rectorilor, nici al Ministerului Sănătății pentru detașarea rezidenților

Rectorii, dar și profesorii universitari din medicină, sunt revoltați că medicii aflați în programul de formare profesională au fost scoși de acolo și transformați în centraliste care răspund la telefon la Direcțiile de Sănătate Publică sau unde mai crede Raed Arafat că sunt necesari.

Este complet aiurea! Domnule, personalul angajat poți să-l detașezi, dar să întrerupi rezidențiatul medicilor aflați în formare profesională timp de trei luni de zile? Îi duceai măcar pe secțiile unde era nevoie de ei ca viitori medici specialiști, nu îi trimiți să răspundă la telefon!”, spun îndrumătorii medicilor rezidenți.

Centrele de coordonare a situțiilor de urgență, subordonate ISU, sunt activate strict pentru situațiile de maximă necesitate, cum ar fi fost vârful pandemiei de coronavirus. Or, acea perioadă a trecut deja și s-a ieșit și din starea de urgență.

Autoritățile au anunțat că România a trecut de vârful pandemiei de coronavirus, iar sistemul de sănătate nu mai are nicio problemă în gestionarea situației actuale.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, schimb de replici dure cu avocatul Gheorghe Piperea pe tema bolnavilor cu coronavirus

Decizia, luată de Arafat de capul lui

Personalul pentru aceste centre putea fi recrutat din cadrul rezidenților numai cu avizul Ministerului Sănătății și al institutelor de pregătire, al rectoratelor universităților de medicină.

Raed Arafat
Ministrul Nelu Tătaru, ignorat de Arafat

„Nu există niciun aviz din partea rectorilor, nici al Ministerului Sănătății. Este clar un abuz de putere al lui Raed Arafat. Este anormal să blochezi pregătirea în rezidențiat. Rezidenții sunt înregimentați într-un program de pregătire. Nu îi poți scoate de acolo fără o motivație juridică clară. Este exagerat să faci așa ceva doar că vrei tu”, ne-au declarat surse avizate. 

CITEȘTE ȘI: Arafat cere amenzi mai mari pentru români: Să nu râdă în nas polițiștilor  

Raed Arafat, gafe în cascadă

Nu este prima oară când Raed Arafat își dă cu stângul în dreptul. Nu mai departe de acum o lună și jumătate, Arafat a provocat un scandal imens în justiție, după ce a declarat că cine a făcut achiziții directe în perioada pandemiei, încălcând legea, să nu fie pedepsit.

Forumul Judecătorilor din România a avertizat atunci că „instituirea stării de urgenţă nu înseamnă şi stabilirea unei stări de impunitate faţă de faptele de corupţie sau alte fapte penale în legătură cu achiziţiile de echipamente medicale”, Comisia de la Veneţia statuând constant că „şi în cele mai deosebite stări de urgenţă, domnia legii trebuie să prevaleze”.

Tot Arafat este cel care, după decretarea stării de urgenţă, ar fi luat decizia ca anumite site-uri şi televiziuni din România să fie închise dacă promovează fake-news cu privire la coronavirus, măsură car fi putut genera grave abuzuri.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. E un abuz cum nu s a mai facut pana acum! Rezidentii au de parcurs intreaga curicula pana la sfarsitul perioadei de pregatire. Daca ii scoti din pregatirea practica 3 luni ar insemna ca le prelungesti rezidentiatul cu aceste 3 luni? Ca nu pot intra in examenul de specialitate fara sa aiba toate stagiile validate de coordonatorul de rezidentiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here