Radu Mazăre, dezamăgit că rămâne după gratii. Fostul primar al Constanței acuză ”linșajul mediatic”

Radu Mazăre , Radu Mazăre în urmărire internațională

Din spatele gratiilor, Radu Mazăre a semnat un comunicat de presă, în care își exprimă dezamăgirea față decizia magistraților de a-l ține în continuare la ”Beciul Domnesc”. Fostul edil al Constanței acuză, de asemenea, un pretins ”linșaj mediatic” la comanda procurorilor. Mazăre ar vrea să fie liber pentru a putea răspunde ”atacurilor” împotriva sa.

mazare_43828800Redăm integral comunicatul de presă:

”În ultimii 10 ani , începând din 2005,  „sistemul” m-a acuzat de câte-n lună şi-n stele. De fiecare dată însă am avut posibilitatea să vorbesc şi să mă apăr. LIBER. Cel mai bun exemplu este deja celebrul dosar al retrocedărilor, unde sunt acuzat şi judecat din 2008. Când expertiza încuviințată şi realizată de instanţa de judecată (refuzată de DNA în timpul urmăririi penale) a demonstrat fără echivoc că nu am retrocedat domeniul public al statului, adică principala acuzaţie din dosar, s-a făcut linişte. Şi tot aşa!

Acum însă, stau la beci de opt săptămâni, am demisionat din partid şi din funcţia de primar şi am anunţat că nu mai vreau o viaţă politică sau publică. Nu mai pot fi suspicionat că aş putea influenţa pe cineva. Totuşi, constat că de fiecare dată când trebuie să merg în instanţă pentru a mi se judeca sau rejudeca eliberarea se declanşează „pe surse”, în mod automat un linşaj mediatic.

La aceste atacuri obscure, din nefericire pentru mine, nu mai pot reacţiona şi spune nimic pentru că sunt „ascuns”.  Spre exemplu, acum a apărut o nouă fumigenă: cică eu aş avea o casă în Franţa, la Nice. De fapt, am aflat din documentele citite de avocaţi la dosar că există o casă sau un apartament acolo achiziţionat cândva de o firmă a domnului Mihai Craiu, fost director la postul tv Antena 1. Eu nu am fost niciodată la acel imobil, nu l-am văzut şi nu am ştiut vreodată de existenţa lui. Întrebaţi-l pe domnul Craiu a cui este casa, dacă se cunoaşte cu mine şi dacă eu am vreo legătură cu investiţia domniei sale.

Şi acesta este doar un exemplu. Pentru aşa ceva DNA consideră că eu trebuie să stau închis la beci, nejudecat şi nevinovat, ca între timp ei să cerceteze o suspiciune fabuloasă din viaţa unor oameni pe care nici măcar nu-i cunosc.

Consider că este nedrept ce mi se întâmplă şi pot să va spun că aici, în arestul preventiv, sunt mulţi alţi oameni ca mine, care nu înţeleg de ce trebuie să stea la beciuri fără să se poată apăra juridic sau ca imagine. Nu cred că acesta este un mod corect de a se face justitite, condamnat aprioric la televizor sau „pe surse” şi înfundat în arest preventiv prin decizii prelungite la infinit, ce induc în mod automat în opinia şi impresia generală o falsă şi certă vinovăţie a celui cercetat.

 

Voi reveni.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here