Radu Mazăre a ieșit din „Beciul Domnesc”

Radu Mazăre, capturat în Madagascar, Dosarul retrocedării plajelor Dosarul Henri Coandă
Radu Mazăre

Radu MazăreFostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, a părăsit Arestul Capitalei. Și asta după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât ca Mazăre să fie cercetat în continuare sub control judiciar.

Decizia a fost luată în dosarul în careRadu Mazăre este acuzat că a luat mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Instanța supremă a admis, miercuri, contestaţia lui Radu Mazăre la măsura arestului preventiv, şi a decis, definitiv, ca fostul edil să fie cercetat sub control judiciar.

Radu Mazăre a părăsit, miercuri seară, Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde se afla de la începutul lunii aprilie.

Mazăre a fost arestat la 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.

Radu Mazăre este acuzat că, în perioada 2006 – 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here