RADET furnizează căldura în București începând de miercuri

RADET
RADET se pregătește să bage căldură în calorifere

Căldura poate fi furnizată în Capitală începând de miercuri, după efectuarea probelor la cald necesare pregătirii reţelei de termoficare, anunță Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București.

radetRADET Bucureşti a început luni probele la reţeaua de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2015 – 2016, informează Mediafax.

Bucureștenii sunt rugați să deschidă vanele montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum şi robineții montaţi pe calorifere, pentru a se realiza o încărcare şi o aerisire corectă a instalaţiei de încălzire.

RADET precizează că lipsa încălzirii la unele blocuri sau scări de bloc poate fi cauzată de faptul că sunt asociaţii de proprietari care nu şi-au deschis vanele de la subsol urmare a solicitărilor venite de la locatari.

Ulterior efectuării probelor la cald, începând de miercuri, se poate trece la furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Decizia furnizării agentului termic pentru încălzire se va face cu respectarea prevederilor articolului 117 din H.G. 425/1994, potrivit cărora „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 – 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00-6.00”, mai spune RADET.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here