Primăria Capitalei vrea Rabla Taxi: 3.000 de vouchere pentru taximetrişti

Rabla taxi. Primăria capitalei vrea să acorde vouchere de 3.000 de euro

Vouchere de 3.000 de euro pentru taximetriștii care își înlocuiesc mașinile cu unele mai puțin poluante. Este un proiect de hotărâre propus, astăzi, de primarul general Gabriela Firea și votat de consilieri, cu 30 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

„Astăzi propun dezbaterii şi aprobării Consiliului General un proiect de denumit Rabla pentru taximetre. Este vorba despre acordarea de sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro în lei la cursul BNR tuturor taximetriştilor care deţin în acest moment autoturisme poluante. Trebuie să recunoaştem faptul că un cetăţean care are un autoturism poluant face două-trei maximum patru drumuri pe zi în medie potrivit analizelor pe care le avem de la Direcţia de Transporturi, adică 30 de km într-o zi, pe când un taximetrist poate să ajungă şi la 150 de km pe zi”, a declarat Gabriela Firea.

Aceste vouchere se vor acorda în “schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, la cerere, o singură dată pentru un transportator autorizat care deține autorizație taxi/un număr de autorizatii taxi eliberate de Autoritatea de Autorizare din cadrul PMB, pe perioada de valabilitate a acesteia/acestora”.

Potrivit primarului, din totalul de 10.055 de licenţe pe care le are municipiul Bucureşti, 7.500 sunt legale şi regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase.

Proiectul propus de primarul general Gabriela Firea a trecut de votul consilierilor generali, cu 30 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ