Rabla pentru Electrocasnice, etapa a III-a: vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare

Începând de astăzi, 18 iunie, ora 10:00, se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Potrivit Ministerului Mediului, valoarea voucherelor este: 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Pentru a putea folosi voucherul obținut trebuie predate electrocasnice uzate din aceeași categorie cu cea din care face parte cel ce urmează să fie cumpărat. Ca excepție de la regulă, în această etapă, pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.

În rest, pentru celelalte electrocasnice trebuie predat un echipament uzat din aceeași categorie. Astfel, în cazul aparatelor de aer condiționat și al aspiratoarelor, regula se respectă, adică trebuie predate electronice uzate din categoria corespunzătoare.

Bugetul alocat acestei etape este 15.000 mii lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here