”Rabla local”,  de la jumătatea lunii octombrie: Pentru casarea unei maşini mai vechi de 15 ani se va primi un voucher de 3.000 de lei

Cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei, în cadrul programului „Rabla local”, care va începe la jumătatea lunii octombrie, a declarat directorul de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Drăgan.

Bugetul alocat programului este de 50 de milioane de lei, fiind acordată o prima de casare de 3.000 de lei pentru cei care doresc să -și caseze mașina, 80% din buget fiind suportat de către minister, prin Fondul pentru Mediu, şi 20% de către autoritatea publică locală. Programul se va desfăşura prin autorităţile publice locale, doritori trebuind să meargă la primărie şi să depună dosarele pentru înscrierea în program, potrivit g4media.ro.

„Programul „Rabla local” il lansăm, în premieră, la jumătatea lunii octombrie. Este un program care se adresează cetăţenilor care doresc să caseze maşini, dar nu neapărat să şi achiziţioneze una nouă. Sperăm să prefere transportul în comun, pentru că e o variantă foarte, foarte sănătoasă pentru mediu. Programul acesta vine în contextul în care România are obligaţia, prin PNRR, să caseze până în anul 2026 un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Acest program îl lansăm pentru prima dată anul acesta, cu un buget de 50 de milioane de lei.. Sperăm să casăm prin acest program, anul acesta, undeva în jur de peste 20.000 de autovehicule vechi. Cu siguranţă, dacă se va dovedi un succes, aşa cum se preconizează, sperăm să repetăm programul cu bugete mai mari în anii viitori”, a declarat Mihai Drăgan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here