Putin și Hitler, două propuneri la Premiul Nobel pentru Pace

În toamna lui 2020, Vladimir Putin era propus la Premiul Nobel pentru Pace 2021, deoarece făcea „un efort maxim pentru menţinerea păcii şi a liniştii nu doar pe teritoriul propriei ţări, ci contribuie activ la soluţionarea paşnică a conflictelor izbucnite pe planetă”.

Pe 27 ianuarie 1939, parlamentarul și social-democratul suedez, Erik Brandt, îl propunea pe Adolf Hitler la Premiul Nobel pentru Pace.

Despre „pacifistul” Putin

În cazul lui Putin,  „propunerea a fost trimisă pe 9 septembrie şi pe 10 a fost primită de Comitetul Nobel de la Oslo”, anunța Serghei Komkov Komkov, , director al revistei „President”,  la o conferinţă de presă desfăşurată la agenţia Rosbalt.

Scriitorul rus, un susţinător al liderului de la Kremlin, afirma că propunerea sa era sprijinită de principalele personalităţi ale culturii şi ştiinţei ruse.

„Ca lider al uneia dintre principalele ţări ale lumii, el face un efort maxim pentru menţinerea păcii şi a liniştii nu doar pe teritoriul propriei ţări, ci contribuie activ la soluţionarea paşnică a conflictelor izbucnite pe planetă”, puncta Komkov în scrisoarea trimisă Comitetului Nobel de la Oslo.

Serghei Komkov mai susținea că Putin şi-a demonstrat ataşamentul faţă de valorile umanitare şi religioase incluzând cuvântul „Dumnezeu” în Constituţia rusă.

Cazul „pacifistului” Hitler

„Prin prezenta scrisoare, sugerez că Premiul Nobel pentru Pace să i se acorde cancelarului german Adolf Hitler, un om care, în opinia a milioane de oameni, este cel care merită această recompensă.

În septembrie 1938, pacea lumii era în pericol, iar omul care a salvat lumea de la această catastrofă a fost conducătorul poporului german. Deși avea puterea de a începe un război mondial, a decis să nu lase armele să vorbească.

Încă există un număr mare de oameni care nu reușesc să vadă măreția lui Adolf Hitler. Pe baza acestui fapt, nu aș fi găsit un alt moment potrivit pentru a-l nominaliza pe Adolf Hitler pentru Premiul Nobel dacă nu ar fi existat un număr de parlamentari care l-au nominalizat pe premierul britanic Neville Chamberlain. Chiar dacă este adevărat că Chamberlain a contribuit la salvarea păcii mondiale (referire la Acordului de la München din 1938 – nota cetateanul.net), ultima decizie a fost a lui Adolf Hitler. El ar trebui să primească mulțumiri pentru pacea care predomină în întreaga Europa.

Cel mai corect lucru de făcut este să nu puneți un alt nume lângă Adolf Hitler. Acesta este cu siguranță luptătorul autentic pentru pace, milioane de oameni punându-și speranța în el privind pacea mondială.

Stockholm, 27 ianuarie 1939”, era conținutul scrisorii lui Erik Brandt către Comitetul Nobel.

Rezultatul Acordului de la München a fost că puterile occidentale au trădat Cehoslovacia prin predarea Regiunii Sudeților Germaniei, pentru a realiza pacea.

Brandt a scris, apoi, că prin nominalizarea lui Hitler era o ironie, iar când reacțiile nominalizării s-au dovedit a fi foarte violente, nimeni neînțelegând ironia din spatele acesteia, Brandt a retras nominalizarea printr-o altă scrisoare.

Războaiele „pacifiștilor”

Pe 1 septembrie 1939, Hiler declanșa oficial Al Doilea Război Mondial, invadând Polonia.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Putin a invadat Ucraina, provocând cel mai periculos război în Europa, de la cea de-a doua conflagrație mondială declanșată de Hitler.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.