Miliardarul Puiu Popoviciu rămâne fără Băneasa Shopping City. Ce riscă Primăria Capitalei

metroul lui Puiu Popoviciu metroul pentru Puiu Popoviciu Puiu Popoviciu rămâne fără Băneasa Shopping City metrou pentru Puiu Popoviciu metrou pentru Băneasa Shopping City metrou la Băneasa Shopping City

Miliardarul Puiu Popoviciu rămâne fără Băneasa Shopping City, a decis Curtea de Apel București în legătură cu terenul de 224 de hectare din Băneasa. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

Statul român, prin Ministerul Finanțelor, s-a constituit ca parte civilă în dosarul ”Băneasa”, în care Puiu Popoviciu a fost condamnat în august 2017 la 7 ani de închisoare. Popoviciu se află acum în Marea Britanie.

Procurorii DNA au acuzat faptul că, în perioada 2000-2004, o serie de înţelegeri ilegale între Puiu Popoviciu şi Ioan Niculae Alecu, pe atunci rector al universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, au făcut terenul de 224 de hectare din cea mai scumpă zonă a Bucureștiului să fie cumpărat la un preţ de nimic de către o companie controlată de omul de afaceri.

Puiu Popoviciu rămâne fără Băneasa Shopping City. E prima sentință în procesul civil

După ce Popoviciu și ceilalți inculpați au fost condamnați în dosarul penal, aceasta e prima sentință în procesul civil.

Mai mult, Curtea de Apel a sesizat DNA și Oficiul European de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene (OLAF) cu privire la infracţiunea de deturnare de fonduri europene referitoare la proiectul Primăriei Municipiului Bucureşti, privind zona de Nord a Municipiului Bucureşti, privind reabilitarea şi amenajarea aducţiunii de apă, preluare apă pluvială şi apă menajeră – canal, racordare la reţeaua de gaze, racordare la reţeaua electrică şi constituirea de căi de acces şi drumuri, precum şi realizarea altor facilităţi, în vederea cercetării şi urmăririi penale cu privire la faptele şi persoanele ce au legătură cu respectivul proiect. De remarcat că proiectul respectiv a fost demarat de Consiliul General al Municipiului București în 2003, când primar al Capitalei era Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ