Triumful rațiunii: PSD renunță la megamitingul cu 150 de mii de participanți

PSD renunță la megamiting
Foto: Realitatea.net

PSD a anulat mitingul uriaș, de 150.000 de persoane, programat pentru 22 mai la Romexpo. PSD renunță la megamiting.

PSD a notificat, astăzi, Primăria Generală, anunțând instituția în cauză că anulează mitingul gigantic care urma să aibă loc pe finalul campaniei electorale, la Romexpo.

Ca să nu provoace o nedorită emoție în prag de vot, social-democrații strâng din dinți. PSD renunță la megamiting

O decizie considerată rațională în contextul tensiunilor sociale la zi și contramitingurilor care îi însoțesc pe social-democrați oriunde îi duce pe aceștia caravana lor electorală.

Foarte repede, s-a aflat că nu toți pesedeii sunt de acord să renunțe la etalerea mușchilor în Capitală și ca urmare conducerea PSD tocmai discuta despre varianta organizării unui miting de ”doar” 30 – 40.000 de participanți și nu la Romexpo ci în Piața Victoriei.

Cum însă Piața Victoriei a fost deja antamată de PNL pentru sâmbăta viitoare, duminica nu este o zi potrivită să aduci la București zeci de mii de oameni din țară iar în timpul săptămânii nu este deloc indicat să faci mitinguri uriașe în Capitală, pesediștii s-au resemnat și au renunțat definitiv la organizarea mega-mitingului menit să-i repare reputația de cel mai mare și mai tare partid din parcarea mioritică.

Raportată la intenția ministrei de Interne Carmen Dan se a-i băga în anchete penale pe românii care îi huiduie la scenă deschisă pe social-democrați oriunde poposește caravana electorală a PSD, anularea mitingului PSD de la București este și mai salutară.

Nu de alta, dar tensiunea deosebit de crescută a acestei campanii electorale putea da ușor naștere, în condițiile unui mare miting organizat de PSD la București, unui al doilea ”10 august”. Generat cu doar câteva zile înainte de scrutinul propriu zis, un eveniment de acest gen s-ar fi reflectat în mod cert în rezultatul votului din 26 mai iar voci pesediste confirmă că acesta a și fost de fapt argumentul forte care a determinat conducerea PSD să decidă anularea megamitingului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ