Ministrul Turismului se laudă cu un protocol expirat

protocol expirat
Bogdan Gheorghe Trif, comisarul general al Gărzii de Mediu

Ministrul Turismului s-a lăudat zilele acestea cu un protocol expirat legat de Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Protocolul dintre Ministerul Turismului şi Consiliul Judeţean (CJ) pentru promovarea programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” a expirat din 22 septembrie, a declarat preşedintele CJ, Daniela Cîmpean.

„Referitor la protocolul care susţine că ar exista între Consiliul Judeţean Sibiu şi Ministerul Turismului pentru promovarea Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, îi semnalăm că este în eroare. În septembrie 2017, Consiliul Judeţean Sibiu şi Ministerul Turismului, reprezentat de către dl. ministru Mircea Titus Dobre (o persoană real interesată de promovarea turistică a Sibiului), au semnat un protocol de colaborare, prin care era acordat dreptul de a folosi gratuit marca combinată România Exploraţi Grădina Carpaţilor şi apoi, prin act adiţional, sigla Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Acest protocol a fost valabil un an, respectiv până la 22.09.2018, dată de la care nu mai există niciun protocol între cele două părţi”, a declarat Daniela Cîmpean.

Declarația lui Cîmpean vine după ce, ministrul Bogdan Trif a anunţat că ministerul condus de el va promova în 2019 Sibiul Regiune Gastronomică Europeană, în baza unui parteneriat încheiat cu CJ Sibiu.

Protocol expirat? Nu și pentru Trif

„Doamna Cîmpean de la PNL ar trebui să ştie că banii europeni nu sunt bani “din meditaţii” şi trebuie justificaţi. 8,6 milioane euro sunt banii sibienilor, iar acest proiect are ca principal scop promovarea turistică a Sibiului la nivel european. Să ai tupeul să lansezi un astfel de proiect în alt oraş, şi nu în Sibiu, mi se pare umilitor la adresa sibienilor. Să minţi că Ministerul Turismului nu este un partener în acest proiect demonstrează că tupeul doamnei Cîmpean chiar nu are limite. Sunt Ministrul Turismului şi ştiu foarte bine activitatea instituţiei pe care o conduc şi vă spun clar că există un act oficial semnat atât de minister cât şi de CJ Sibiu pentru un parteneriat în legătură cu promovarea Sibiului-REG 2019 (o copie a acestui parteneriat o puteţi găsi pe pagina de Facebook a PSD Sibiu)”, a arătat ministrul Bogdan Trif.

Potrivit lui, semnarea acestui parteneriat a fost o misiune dificilă pentru colegii mei din minister care au fost nevoiţi să revină de mai multe ori cu adrese prin care să-i tot reamintească doamnei preşedinte care are de semnat un act pentru promovarea Sibiului.

În replică, preşedintele liberal al CJ Sibiu a precizat că “programul Regiune Gastronomică Europeană este un program destinat regiunilor care au capacitate mare de dezvoltare folosind propriile resurse.”

„Îl informăm pe dl. ministru că nu sunt acordate granturi sau sume de orice fel nici de către Uniunea Europeană pentru finanţarea acestui program, nici de către Guvern. Aşteptăm desigur ca dl. ministru bine informat să anunţe public liniile de finanţare de care crede dumnealui că ar putea beneficia acest program, atât din fonduri europene, cât şi din cele gestionate de dânsul”, a adăugat Daniela Cîmpean.

Trif nu este la primele sale gafe de când este ministru, acesta greșind mai mult sau mai puțin conștient cu diferite ocazii.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ