Protestul anti-OUG 13 din februarie 2017 a adus condamnări cu executare

protestul anti-OUG 13 Piaţa Victoriei dosarul violențelor

Pedepse cu închisoarea, dar și două achitări, în prima instanță, pentru ultrașii violenți judecați în dosarul violențelor de la protestul anti-OUG 13, din februarie anul trecut. Judecătorii au condamnat 12 indivizi, găsiți vinovați de violență la protestul care a scos în stradă peste 150.000 de oameni.

Printre participanţii la miting s-au strecurat şi mai mulţi huligani, care au atacat jandarmii şi alţi demonstranţi şi care acum au primit pedepse cu executare, potrivit Digi24.ro.

Cei 12 bărbați care au primit pedepse cu închisoare au fost găsiți vinovați pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii publice. Din cele 12 pedepse dispuse, trei sunt cu executare.

Cea mai mare pedeapsă primită în prima instanță este de 4 ani și jumătate de închisoare cu executare, plus o amendă penală de 3.000 de lei.

O parte dintre persoanele condamnate trebuie să plătească și daune materiale și morale, către patru jandarmi, pentru prejudiciile suferite. Este vorba de sume cuprinse între 2.200 de euro și 37.000 de euro.

O altă decizie pe care au luat-o magistrații în prima instanță se referă la prelevarea probelor biologice pentru aceste persoane, astfel încât acestea să figureze de acum încolo în bazele de date ale autorităților, pentru că sunt considerate periculoase.

Judecătorii de la Judecătoria Sectorului 1 au decis și confiscarea a două cuțite, găsite de anchetatori asupra ultrașilor violenți.

Pe 1 februarie 2017, când peste 150.000 de oameni protestau pașnic față de OUG 13, un grup izolat de ultrași au deturnat protestul pașnic și au provocat o serie de violențe, confruntându-se cu jandarmii. Ulterior, avea să se dovedească faptul că, în mare parte, erau membri ai galeriilor de fotbal.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here