Protest la Parlament cu flori pentru doctorii uciși de Covid-19

sursa foto: sindicalisti, protv

Membrii Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” organizează, miercuri, un protest, în Bucureşti şi în toate serviciile de ambulanţă din ţară.

În Bucureşti, protestul are loc între orele 10-12 în fața Parlamentulului.

Sindicaliștii sunt îmbrăcăţi în echipament de lucru. Ei sunt dotați cu vestă şi şapcă de protest, mănuşi, mască şi viziere, se arată într-un comunicat citat de Agerpres. Protestatarii afirmă că se va respectă distanţarea de minimum 1,5 m, potrivit stirileprotv.

Liderul sindical Gheorghe Chișu a declarat, miercuri, că va merge la discuții cu președintele interimar al PSD ,Marcel Ciolacu.

Sindicaliștii au plantat câteva flori în spațiul verde din fața clădirii Parlamentului. Ei au făcut acest lucru derep omagiu față de colegii lor medici care au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

De ce sunt nemulțumiți sindicaliștii

Sindicaliștii afirmă că principala lor nemulțumire o reprezintă ”deciziile incorecte luate de forurile centrale de stat. Respectiv Preşedinţie, Parlamentul României, Guvernul României şi ministere”. Precum și amânarea unor proiecte legislative care au impact asupra personalului şi organizarea serviciilor de ambulanţă.

Ei spun că, deși au trimis adrese oficiale cu nemulțumirile lor, nu li s-a răspuns.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că formă finală a proiectului care a adus completări la OUG nr. 43/2020, trimis la promulgare, nu a cuprins propunerile lor,. Acest lucru deşi era ultima lor speranţă ”că se va face dreptate în Camera Deputaţilor pentru personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă. Personal care a desfăşurat activitatea în teren în perioada stării de urgenţă şi nu numai, în vederea acordării stimulentului de risc în lupta cu COVID-19, stimulent mult trâmbiţat de actualul Guvern şi Preşedintele României”.

Miercuri, toate ambulanţele vor purta un afiş cu inscripţia “PROTEST NAŢIONAL”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here