Protest inedit în Piața Sfatului din Brașov

Piata Sfatului
Piata Sfatului pag de DB

Un protest inedit  a avut loc marţi în Piaţa Sfatului din Braşov. Câteva zeci de persoane, patroni şi angajaţi ai restaurantelor din această zonă,  s-au aşezat pe jos, pe pături şi, în semn de protest fata de desfiinţarea teraselor, au mâncat în acest fel din produsele pe care le-au adus.

.Protestul vine în urma unei decizii a forului local braşovean, care a decis că, pe perioada Târgului de Crăciun, să nu mai funcţioneze nicio terasă în zona „zero” a oraşului, potrivit g4media.ro.

Chiar dacă evenimentele programate cu prilejul Sărbătorilor de iarnă ar urma să se încheie pe 15 ianuarie, patroni ai unor restaurante din Piaţa Sfatului susţun că executivul Primăriei a transmis că terasele vor fi redeschise în această zonă abia „la primăvară”. Protestarii susţin că fără terase vor avea mai puţîn clienţi şi vor avea pierderi , fiind nevoiţi să caute soluţii pentru reducerea costurilor,  inclusiv trimiterea unor angajaţi în şomaj tehnic. După ce anul trecut nu a existat cerere pentru închirierea căsuţelor de la Târgul de Crăciun, anul acesta, Primăria Braşov a anunţat că a decis suplimentarea numărului acestora, în urma „numărului mare de cereri”,  în  Piaţa Sfatului fiind amplasate 60, la o parte din acestea urmând să se comercializeze mâncare şi băuturi

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.