Protest faţă de restricţii și vaccinarea obligatorie în București

foto sursa: newsin.ro
Protest Bucuresti, sursa foto sursa: newsin.ro

Un protest are loc duminică, în București, în Parcul Izvor din fața Parlamentului. Un eveniment asemănător se desfășoară și în Sibiu. Aproape 1.200 de oameni își exprima în stradă nemulțumirea față de adoptarea unei legi care să prevadă vaccinarea obligatorie.

Protestul a fost promovat toată săptămâna pe rețelele sociale de internet, potrivit stiripesurse.ro.

„Mitingul nu este unul politic, deşi cunoaştem persoane care se suie deja cu picioarele pe această temă făcând presiuni asupra organizatorilor. De trei ani organizam apolitic aceste mitinguri”, se arată în anunţul postat pe reţele sociale.  

Ce vor protestatarii

Oamenii adunați la Parlament solicită respingerea unei eventuale legi care să prevadă vaccinarea obligatorie dar şi faţă de eventuala implementare a aşa-numitului paşaport de vaccinare. Unii dintre participanţi poartă mască de protecţie sanitară, însă mulţi dintre ei nu respectă această măsură şi nici pe cea privind distanţarea fizică. Ei spun că nu resping ideea vaccinării dar vor ca ei sa decidă dacă se imunizează sau nu.

„Libertatea şi dreptul de a decide sunt sacre”

Participanţii au adus cu ei steaguri tricolore, precum şi pancarte pe care scrie „Libertatea şi dreptul de a decide sunt sacre” . Persoanele sunt nemulțumite și de faptul că de luni București va intra în scenariul roșu, ceea ce va presupune aplicarea unor noi restricții, cum ar fi închiderea restaurantelor și a cafenelelor, dar și învățământ online pentru unii elevi.

Liderul AUR, George Simion, prezent la protest, s-a arătat revoltat din cauza faptului că Bucureștiul revine în scenariul roșu. El spune că este timpul pentru proteste de amploare.

„Din nou scenariu roșu! Restaurantele și școlile se închid în București, Timiș și alte zone. Nici măcar nu se poate respinge starea de alertă și aceste scenarii în Parlament. !”, a scris George Simion pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.