Proteieria Sectorului 6 primește de la Primărie un teren în cartierul Militari, pentru a construi o biserică

Protoieria Sectorului 6

Primăria Capitalei va atribui, în mod gratuit, către Protoieria Sectorului 6 un teren din cartierul Militari pentru a fi construită o biserică, au votat miercuri membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită către Proroieria Sectorului 6 a unui teren cu o suprafaţă de 149 de metri pătraţi, de pe strada Cernişoara, pentru a se construi o biserică în cartierul Militari, a fost aprobat, în şedinţa Consiliului General al Capitalei, cu 39 de voturi „pentru” şi trei „împotrivă”.

„Prin adrese, Arhiepiscopia Bucureştilor din Protoieria Sectorului 6 Capitală a solicitat transmiterea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 149 mp, în vederea construirii unei biserici, întrucât în cartierul Militari există un număr de aproximativ 48.000 de familii de confesiune creştin-ortodoxă arondate unui număr de şase unităţi de cult care sunt amplasate la o distanţă mare una de cealaltă. Terenul solicitat a intrat în proprietatea statului şi nu face obiectul legilor proprietăţii”, se arată în expunerea de motive a hotărârii.

Într-una dintre adresele înaintate Primăriei Capitalei, reprezentanţii Protoieriei spun că a fost cumpărat un teren în scopul ridicării unui lăcaş de cult, însă suprafaţa este insuficientă. „În vederea realizării acestui scop nobil, au fost identificate două terenuri alăturate pe strada Cernişoara nr. 28 şi pe strada Dagâţa nr.6. Primul teren în suprafaţă de 198 mp s-a cumpărat în acest scop, iar pentru al doilea teren, s-a înciehat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare. Întrucât suprafaţa identificată este insuficientă construirii noii biserici, vă rugăm să aporbaţi concesionarea a 149 mp din terenul alăturat, situat în strada Cernişoara nr. 30”, au solicitat aceştia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.